Rusya Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Türkiye – Rusya arasında gelişen ilişkiler iki ülke arasındaki trafiğin arttırmaya devam ediyor. Korona virüs salgını sonrası duran seyahatler normalleşme süreciyle beraber yeniden hareketlendi. Rusya’ya Siyah, Gri ve Yeşil renkli pasaport sahipleri 90 günle sınırlı olmak kaydıyla vizesiz seyahat etme imkanlarına sahip. Bu pasaport harici ise vize almak zorunda.

Bordo pasaport sahibi her Türk vatandaşı Rus vizesi alarak, ülkeye ziyaret gerçekleştirebilir. Vize sürecinin olumlu sonuçlanabilmesi adına beyan edilecek evrakların eksiksiz olması gerekir. Beyan sırasında yanlış bilgi verenlerin veya eksik beyanda bulunanların vize başvuruları iptal edilir. Zaman kaybetmeye neden olucu bu olumsuz durumun söz konusu olmaması için Rusya vize uzmanları aracılığıyla başvurunun yapılması ve sürece ilişkin belgelerin eksiksiz tamamlanması sağlanabilir.

Rusya Vizesi Başvuru

Vize başvuru belgelerine ilişkin detaylar, ziyaret amacına göre değişkenlik arz eder. Başvuru dilekçesine eklenecek ziyaret amacına uygun belgelerin başvuru dosyasında yer alması lazımdır. Seyahat amacına uygun belgelerin hazırlanan dosyada yer almaması halinde eksik belgelerin tamamlanması talep edilir. Dilekçenin Rusça veya İngilizce olması lazımdır. Pasaport, kesinlikle yırttık olmamalı ve en az iki sayfasının boş olmasına dikkat edilmelidir. 10 seneyi geçkin pasaport kabul edilmez ve seyahat sonrası 6 ay geçerlilik süresinin olmasına dikkat edilmelidir. Bu şartları taşıyan pasaport kabul edilir.

Başvuru sürecinden sonra vizenin değerlendirilme aşaması 15 gün sürebilir. Ancak bu zaman zarfı bazı durumlarda uzayabilir. Dolayısıyla planlanılan seyahatten en az 1 ay önce Rusya vize başvuru sürecine start verilmesi gerekir. Bu süreye vize başvurusunun ret edilme ihtimalini de düşünerek karar verilebilir. Ancak gereken belgelerin titizlikle hazırlanması halinde böyle bir ihtimal oldukça zayıflar.

Kanada Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kanada, en çok ziyaret edilen ülkeler arasındaki yerini koruyor. Korona virüsü sonrası sınırlarını kapayan ülkeye normalleşme sürecine geçişiyle beraber yeniden seyahat etmek mümkün oldu. Türk vatandaşlarının Kanada ziyareti için vize almaları gerekir. Vize randevu öncesinde gerekli belgelerin eksiksiz tamamlanması lazım. Bu sürecin doğru şekilde yönetimi ve hızlı çözümü açısından uzmanlarımıza hemen danışabilirsin.

Kanada Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Vize merkezi aracılığıyla konsolosluktan alınacak randevu vize sürecinin başlatılması için atılacak öncelikli adım. Randevu tarihi belirlendikten sonra ilgili tarihe kadar hem harç ücretinin hem de diğer belgelerin eksiksiz şekilde tamam edilerek yetkili birime ulaştırılması gerekir. Kanada vizesi için talep edilen ücret vize amacına yönelik değişkenlik gösterir. Konsolosluk hesaplarına yatırılmayan ücretten dolayı başvuru değerlendirmeye alınmaz. Ayrıca başvuru değerlendirmesi sonucunda alınacak ret halinde ücret iadesi söz konusu olmaz.

Sürecin olumlu neticelenmesini sağlayacak koşullardan biri şahsı banka hesaplarınızda bulunan para miktarı. Seyahatin amacına göre hesaplarınızda bulunan para miktarına ilişkin bilgi istenmesi söz konusu olabilir. Ayrıca talep edilen dilekçede Kanada’ya gitmek istemenize ilişkin nedenleri net olarak belirtmeniz önem ifade eder. Süreci olumlu sonuçlandıracak evrak beyanlarının düzgünce yapılması halinde hiçbir sorun yaşamadan Kanada vizesi alınabilir. Bu konuda profesyonel destek alarak Kanada vizesi başvurusunu hemen başlatabilir, vize alma şansınızı arttırabilirsiniz.

İngiltere Vize Başvuruları Başladı mı?

Virüs süreci yurt dışı seyahatleri konusunda belirsizlik yaratırken normalleşme sürecine girilmiş olsa bile kademeli olarak kalkan yurt dışı yasakları konusundaki belirsizlikler tam olarak giderilmiş değil. Bu konuda doğru ve güncel bilgiyi elde etmek açısından yurt dışı seyahat uzmanlarına danışmak oldukça yerinde bir seçim.

Vize başvuru süreci en çok takip edilen ülkeler arasındaki İngiltere de korona virüs tedbirleri kapsamında konsolosluklarını kapatma kararı almıştı. Ancak bu karar, 23 Haziran’da yapılan yeni düzenlemeyle bozuldu ve İngiltere vize başvuru süreci normale döndü.

Vize Başvurusu İçin Neler Gerekecek?

İngiltere’ye seyahat edecek Türk vatandaşlarının vize alması zorunludur. Vize ile alakalı evraklar, ziyaret amacına göre değişkenlik gösterebilir. Ticari, turist veya aile ziyareti gibi amaçlarla yapılan başvuruların sonuçlanma süresi 3 haftadan fazla sürebilir. Ancak kısa ziyaretler için yapılan vize başvuruları daha erken neticelenme ihtimali söz konusudur. Korona şartları nedeniyle ilave ve ek evrak talepleri yapılabilir. Sürecin profesyonel yönetimi ve eksiksiz evrak temini açısından İngiltere vizesi uzmanlarına danışmanız tavsiye edilir. İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi tarafından kontrol edilen evrakların yanlış beyanı veya eksik olması halinde vize başvuru süreci iptal edilebilir. Ayrıca, vize alımını kolaylaştıracak destekleyici evrakların orijinali ve İngilizce tercümesi de talep edilen evraklar arasında bulunur.

Vize Reddi Durumunda Bilmeniz Gereken Güncel Haberler

Herhangi bir nedenden dolayı iptal olan vize başvurusu için ödenen harç ücretinin geri talep edilmesi söz konusu değildir. Konsolosluk tarafından vize başvuru ücretinin iadesi yapılmamaktadır. Ayrıca başvuru sırasında beyan edilen evrakların geri iadesi de yapılamaz. Başvurudan alınan ret sonrası, başvuru yenileme süreci işletilebilir. Yenilenecek başvuru sırasında reddedilme nedeni göz önüne alınarak, daha uygun bir tanzimle yeni başvuru sürecinin tekrar edilmesi lazımdır. 

ABD Vizesine Korona Engeli Bitiyor mu?

Korona önlemleri kapsamında sınırlarını kapayan ülkeler, normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte kontrollü seyahat kurallarına uygun olarak sınırlarını yeniden açmaya başlamıştı. Normalleşme sürecinin etkileri halen devam ediyor ve ülkeler tarafından alınan önlemler yurt dışı seyahatlerini büyük oranda etkiliyor.

En son ABD tarafından 60 gün geçerli olması planlanan 22 Nisan tarihli seyahat kararları, geçtiğimiz günlerde Başkan Trump tarafından yayınlanan yeni kararla sene sonuna denk uzatıldı. Güncellenen kararın kapsamı öncekine göre daha da genişletilerek, “göçmen olmayan bazı vize türleri” ile alakalı kısıtlamalar da getirildi. Hatırlarsak 22 Nisan tarihli karar sadece “göçmen türü vizeler” sınıfına yönelik kısıtlama öngörüyordu. Ancak korona virüsün giderek yayılması nedeniyle ek tedbirler alındı.

Karardan Hangi Vize Türleri Etkileniyor

ABD Başkanı Trump, yeni kararnamenin gerekçesi olarak Korona virüs sürecinde yaşanılan işsizlik oranının artmasını ve yeni istihdam politikalarında önceliğin ABD vatandaşlarına verileceği yönünde açıklama yaptı. Bu nedenle yıl sonuna denk göçmen vizesi bulunanların ülkeye girişleri mümkün olmayacak. Yine bazı göçmen olmayan vize türü sahipleri de ülkeye giremeyecek.

  1. H-1B vizesi olarak bilinen vasıflı işçi grupları,
  2. H-2B mevsimlik olarak çalışan kişiler,
  3. L-1 işvereni tarafından yurt dışına gönderilen veya atananlar,
  4. J-1 staj programına katılan ve work and travel programından yararlanan öğrenciler,

Yıl sonuna kadar ABD’ye girişleri yasak olacak. Alınan kararın 2021 yılında uzatılma ihtimali de söz konusu olabilir. Tabi bunu aşılama sürecinin Kasım’da başlayıp başlamaması durumları net olarak belirleyecek.